Soalan Lazim

Program Tadika

Kami menggunapakai pendekatan belajar melalui bermain (‘Learn Through Play’). Anak-anak dibiarkan bebas bergerak dan meneroka di dalam ruang pembelajaran tertentu tanpa terbatas kepada kerusi dan meja di dalam kelas.

 

 

 

Tadika Sikecil Genius menggunakan modul KSPK (Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan 2017) sebagai program dasar. Sebagai nilai tambah terhadap KSPK, kami  enerapkan konsep mendorong menggunakan teknik Nabi dalam semua tema/modul KSPK. Selain itu kami juga menggunakan modul-modul yang disusun atur oleh Unit Modul Tadika Sikecile Genius sebagai rujukan dan sokongan kepada kaedah pengajaran di Tadika.

Peraturan Tadika

Tadika ABS Sikecil Genius Cawangan Ambangan Heights akan dibuka pada pukul 6:30 pagi. Hanya Cawangan Bandar Laguna Merbok sahaja yang akan dibuka pada pukul  6.45pagi.

 

 

Sarapan pagi akan diberikan pukul 10 pagi setiap hari. Ibubapa/penjaga dinasihatkan memberi anak sarapan ringan sebelum menghantar anak ke Tadika.

 

Caj lebihmasa bagi program tadika (Pakej Aktif) bermula selepas pukul 1 petang, manakala ‘daycare’ (Pakej Bijak) bermula selepas pukul 4 petang dan ‘daycare’ (Pakej Santun) pada pukul 6 petang.

 

Yuran

RM150 sekali seumur hidup dan wang tidak akan dikembalikan sekiranya tuan/puan membatalkan pendaftaran.

 

Ya, yuran bulanan Tadika perlu dibayar seperti biasa kerana tempat anak tuan tidak diganti  dengan pelajar lain sepanjang tempoh berkenaan.

 

 

 

Yuran bulanan untuk cawangan di Ambangan Heights ialah RM200, manakala untuk cawangan Bandar Laguna Merbok ialah RM230.

 

Lain-Lain

Terima, tetapi Tadika akan mengajar anak-anak untuk minum susu menggunakan cawan di Tadika.

 

 

Terima, namun Tadika akan mengajar anak-anak untuk ‘potty trained’ dan tidak perlu memakai lampin pakai buang di Tadika dan dirumah. ‘Potty trained’ perlu dibuat di Tadika dan rumah.